İzmir Mask Müzesi Yaşayanları Ölümsüzleştiriyor

Yükleniyor...
Sosyal Ağlar
İzmir Mask Müzesi Yaşayanları Ölümsüzleştiriyor
   İzmir Mask Müzesi açıldığından bu yana çeşitli aktivitelerle tüm İzmirlilerin ilgi odağı oldu.  Bu zamana kadar mask yapmayı öğrenmeye gelen kursiyerler, ortaya çıkardıkları değişik maskları da müzede sergileme fırsatı buluyor.
       Mask hocası Eylem Sürer eğitmenliğinde mask çalışmalarına devam eden kursiyerlerin son gözdesi yaşayan ölüm maskları oldu. İzmir’de bir ilki gerçekleştiren Konak Belediyesi yaşayan ölüm mask yapımına da tüm İzmirlilerin katılımını bekliyor.
           İlk kursu gerçekleştiren mask hocası Eylem Sürer manken olarak 22 yaşındaki Dilara Çolak’ı kullandı. Dilara’nın yüzünü alçı bezleriyle kaplayan Sürer, daha sonra bunu kalıplara dökerek Çolak’ın maskını oluşturdu. İzmir Mask Müzesi sadece ölü masklarının bulunduğu müze olarak değil, yaşayanları da ölümsüzleştiren bir müze oluyor. Unutulmasını istemediğimiz yakınlarımızın yüzünü yaşatabilme olanağı sunuyor. Yaşayan ölüm maskları kursuna talepler giderek artıyor.

Bakanlık ve Milletvekilliği döneminden bu yana Belediye Başkanlığı döneminde de ilkleri gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan  İzmir Mask Müzesi ülkemize kazandırılmış bir zenginliktir. İlklere açık bir belediye olarak yaşayan ölü masklarının da müzeye kazandırabileceğimizi düşündük. İzmirlileri yüzlerini yaşatmak için müzemize bekliyoruz” dedi.

Ziyaret Saatleri : 09:00 - 18:00 Müzemiz Pazartesi Günleri Kapalıdır.
Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi © 2011 - 2012 Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım : Sentez Soft